Maku

Valkosuklainen pusu! Suukkomuffinit ovat täydellinen makeanhimon tyydyttäjä

8 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
8 h 20 min
Lukijamme Pian valkosuklaisten suukkomuffinien idea syntyi kuorrutetusta pehmistötteröstä. Muffinien päälle pursotetaan ensin vaniljatuorejuustosta ja valkosuklaasta valmistettua kreemiä, sen jälkeen ne pakastetaan ja dipataan jäisinä valkosuklaaganacheen.
KA
0
0
Julkaistu: 4.2.2022


Reseptin ainekset (12 kpl )

  • 150 gvoita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1½ dl omena-vaniljahilloa (Dronningholm)
  • ½ dlmaitoa

Vanilja-valkosuklaakreemi

  • 400 g vaniljatuorejuustoa
  • 3 dltomusokeria
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 150 g valkosuklaata
  • keltaista elintarvikeväriä (Wilton-pastaväri)

Valkosuklaaganache

  • 300 g valkosuklaata
  • 1¼ dl kuohukermaa
  • keltaista elintarvikeväriä (Wilton-pastaväri)

Koristekukat

  • keltaista ja vaaleanpunaista marsipaania (Sallinen)
  • tai valmiita marsipaanikukkia valkoisia koristehelmiä (esim. Dr. Oetker)
Tulosta

Suukkomuffinit valmistuvat näin:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä omena-vaniljahillon ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina isoihin muffinivuokiin.
  3. Paista muffineita 200 asteessa uunin keksitasolla noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunanmehu sähkövatkaimella tasaiseksi.
  5. Paloittele valkosuklaa kulhoon. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa suklaasula ja pastaväri kreemiin.
  6. Laita kreemi (tähtityllalla varustettuun) pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle korkeiksi keoiksi. Pakasta muffinit yön yli.
  7. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää valkosuklaapalat. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Värjää pastavärillä vaaleankeltaiseksi. Kaada seos esimerkiksi isoon kahvikuppiin, johon muffinit on helppo dipata.
  8. Ota muffinit pakastimesta ja kasta ne sulaan ganacheen siten, että pursotus jää kokonaan piiloon.
  9. Nosta suukkomuffinit tarjottimelle ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi sulamaan. Koristele halutessasi marsipaanikukkasilla.

Vinkki!

Voit vaihtaa omena-vaniljahillon appelsiinimarmeladiin ja vaniljatuorejuuston appelsiini- tai sitruunatuorejuustoon.

Kommentoi »