Maku

Sushi-tuulihatut

40 min
1
0

Sushi-tuulihatut

Näissä tuulihatuissa maistuvat sushista tutut lohi, wasabi ja inkivääri.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 dlvettä
  • 75 gvoita
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 2 rklseesaminsiemeniä (tai seesaminsiemensekoitusta, Wasabi Furikake)

Täyte

  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlwasabitahnaa
  • 1/2 dlsushi-inkivääriä (eli garia hienonnettuna)
  • 150 ggraavi- tai kylmäsavulohta (pieninä paloina)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Mittaa vesi ja paloiteltu voi kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi.

Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.

Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi.

Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pursota taikinasta halutun kokoisia palloja leivinpaperin päälle pellille. Voit myös annostella taikinan kahdella lusikalla pieniksi nokareiksi. Ripottele tuulihattujen pinnalle seesaminsiemensekoitusta (Wasabi Furikake) tai mustia paahdettuja seesaminsiemeniä ennen paistamista.

Paista tuulihattuja 25–35 minuuttia tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske.

Jäähdytä ja halkaise tuulihatut.

Yhdistä täytteen ainekset. Pursota tai lusikoi täyte väliin juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä