Maku

Susannan focaccia

1 h 35 min
4.3
1

Susannan focaccia

KA
LA
MU
1
4.3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 3 1/2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dloliiviöljyä

Pinnalle

  • 1 rklsormisuolaa
  • 1/2 dloliiveja (viipaloituna)
  • 1/2 dlfetajuustoa (rasvaa 18 %) (murusteltuna)
  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia (pilkottuna)
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Vatkaa reilusti kädenlämpöiseen veteen murennettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää pari desiä jauhoja joukkoon. Jätä juuri heräämään liinan alle vartiksi.
Kun juuren pinta kuplii, vispilöi joukkoon pari desiä lisää jauhoja. Vaivaa loput jauhot taikinaan käsin.
Lisää lopuksi puolet öljystä. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi. Kaavi kädet lastalla puhtaiksi. Jätä taikina kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kumoa se pellille leivinpaperin päälle. Venytä taikina pellin kokoiseksi ja anna sen levätä vielä 10 minuuttia.
Ripottele leivän päälle suolahiutaleita, oliiviviipaleita, feta- ja tomaattipaloja sekä yrtin oksia. Valele jäljelle jäänyt öljy pinnalle.
Kypsennä focacciaa 225 asteessa noin 20–30 minuuttia. Tarjoa mieluiten saman päivän aikana.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä