Maku

Suppilovahverouunipotut

1 h
0
0

Suppilovahverouunipotut

MU
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 120 gpekonia (viipaloituna)
  • 2 rklvoita
  • 1 dlsipulia (hienonnettuna)
  • 5 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 dlruokakermaa
  • 2 rkltuoretta kirveliä (silputtuna)
  • 12 kplkeitettyä perunaa

Pinnalle

  • 200 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Pane puhdistetut, pilkotut suppilovahverot kattilaan ja hauduta kunnes sieniliemi on haihtunut. Lisää suikaloitu pekoni, rasva ja sipulisilppu. Anna pekonin ruskistua kevyesti. Siirrä kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito sekä ruokakerma muhennokseen voimakkaasti sekoittaen.

Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10–15 minuuttia. Mausta muhennos kirvelillä.

Leikkaa keitetyistä perunoista lakit pois ja koverra perunoiden sisus niin, että kuori jää ehjäksi. Survo perunoiden koverrettu sisus ja lisää perunasose sienimuhennoksen joukkoon. Tarkista maku.

Täytä perunat sienimuhennoksella kukkuroilleen ja ripottele päälle juustoraastetta. Nosta perunat voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

•Tarjoa perunoiden kanssa raikasta vihersalaattia ja tuoretta ruisleipää. Perunat ovat mainiota tarjottavaa illanistujaisiin, kun valmistat ne paistamista vaille valmiiksi etukäteen.

Vinkki!

Ohutmaltoinen suppilovahvero on helppo kuivata ja se sopii hyvin myös etikkasieneksi sekä pakastettavaksi.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä