Suppilovahveropikkelsi

48 h 15 min
4.3
0

Suppilovahveropikkelsi

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.3
Teksti Mysi Lahtinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 5 dlsuppilovahveroita (kuivattuja)

Mausteliemi

  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 1/2 dlvettä
  • 1/2 dlvettä (sienten liotusvettä)
  • 1/2 dlsokeria
  • 3 rklhunajaa
  • 1/4 tlneilikkaa (kokonaisia)
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä

Purkkiin

  • 1 1/2 tlkatajanmarjoja
  • 3 rklsinapinsiemeniä

Tee näin

48 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN48 h

Anna suppilovahveroiden liota vedessä notkeiksi.

Mittaa mausteliemen ainekset teräskattilaan ja keittele lientä kymmenisen minuuttia kannen alla hissukseen.

Nosta valutetut ja kuivaksi puristetut suppilovahverot liemeen ja keitä sieniä hiljaisella tulella avonaisessa kattilassa viitisentoista minuuttia.

Nostele sienet purkkiin kerroksittain katajanmarjojen ja sinapinsiementen kanssa. Kaada liemi päälle. Sienten pitää peittyä liemeen. Pane kevyt paino päälle.

Maustuminen kestää pari päivää.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä