Maku

Suppilovahveropiiraat thaimaustein

55 min
3.8
1

Suppilovahveropiiraat thaimaustein

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 150 gfilotaikinaa (pakaste)
  • 50 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 2 1/2 dlsuppilovahveroita (pakasteesta sulatettuja, nesteet pois puristettuna)
  • 1 rklvoita
  • 5 kplkevätsipulia (varsineen, silputtuna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Mausteliemi

  • 2 dlkookosmaitoa
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklkalakastiketta
  • 2 rkltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 rklsokeria
  • 1/2 kpllimettiä (mehu ja kuori raastettuna)
  • 1/2 kplsitruunaruohoa (viipaloituna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Voitele 8 annosvuokaa (Ø noin 11 cm). Leikkaa sulaneesta filotaikinasta 32 kpl 14 × 14 cm:n kokoista palaa. Vuoraa jokainen vuoka 4 taikinapalalla, jotka voitelet kevyesti voisulalla. Esipaista 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Hienonna suppilovahverot. Kuumenna niitä pannulla, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi, sipulit ja suola. Siirrä sivuun.

Sekoita mausteliemen aineet keskenään.

Levitä sieniseos esipaistetuille taikinapohjille. Jaa mausteliemi tasan vuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Peitä thaimaustetut suppilovahveropiiraat leivinpaperilla, jos ne tummuvat liikaa.

Tarjoa thaimaustetut suppilovahveropiirakat lämpiminä tai haaleina haudutetun teen kera.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä