Maku

Suppilovahveromunakas uunissa

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Munakas valmistuu kätevästi uunissa ja saa seurakseen maukkaita suppilovahveroita ja sipulia. Astetta parempi suppilovahveromunakas maistuu vaikkapa brunssiherkkuna.
GL
4.7
0
Julkaistu: 26.10.2011


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 200 gsuppilovahveroita
  • 2 kplporkkanaa (kuorittuna)
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 kplmunaa
  • 200 gkermaviiliä
Tulosta

Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Raasta porkkanat hienoksi ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 

Paahda suppilovahveroita paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Lisää öljy, porkkanat ja sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Lisää joukkoon paprikat, persilja, suola ja pippuri.

Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki. Lisää joukkoon kermaviili.

Kaada kasvisseos voideltuun pyöreään vuokaan (Ø 28 cm). Kaada päälle muna-kermaviiliseos.

Paista sienimunakasta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

Kommentoi »