Suppilovahveromunakas uunissa

55 min
4.1
0

Suppilovahveromunakas uunissa

GL
0
4.1
Munakas valmistuu kätevästi uunissa ja saa seurakseen maukkaita suppilovahveroita ja sipulia. Astetta parempi suppilovahveromunakas maistuu vaikkapa brunssiherkkuna.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gsuppilovahveroita
  • 2 kplporkkanaa (kuorittuna)
  • 1 kplkeltaista paprikaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 4 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 kplmunaa
  • 200 gkermaviiliä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Puhdista ja paloittele suppilovahverot. Raasta porkkanat hienoksi ja suikaloi paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 

Paahda suppilovahveroita paistokasarissa ilman rasvaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.

Lisää öljy, porkkanat ja sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Lisää joukkoon paprikat, persilja, suola ja pippuri.

Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki. Lisää joukkoon kermaviili.

Kaada kasvisseos voideltuun pyöreään vuokaan (Ø 28 cm). Kaada päälle muna-kermaviiliseos.

Paista sienimunakasta 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä