Maku

Suppilovahverokuppikakut

45 min
5
1

Suolaisen ystäville räätälöidyt helpot suppilovahverokuppikakut sopivat välipalaksi tai kahvin kera tarjottavaksi.
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (12 kpl)

  • 250 gsuppilovahveroita
  • 1 kplsipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlruishiutaleita
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklsiemensekoitusta (esim. kurpitsan-, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä)
  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Koristeluun

  • 200 gtuorejuustoa (kantarelli)
  • 2 rklsiemensekoitusta
  • 1 rkltuoretta timjamia

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Puhdista sienet ja silppua ne. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli paistinpannulla öljyssä. Lisää sienisilppu ja paista sekoitellen, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Jäähdytä.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita niiden joukkoon sieniseos, munat, maito ja öljy.

Jaa taikina muffinivuokiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 17–20 minuuttia. Jäähdytä suppilovahveromuffinit.

Kuorruta suppilovahveromuffinit tuorejuustolla ja koristele ne siemenillä sekä timjaminoksilla.

MITÄ PIDIT?
5