Suppilovahverokeitto savuporotuorejuustolla

45 min
0
0

Suppilovahverokeitto savuporotuorejuustolla

Syksyn ensimmäinen sienisato muutettuna herkulliseksi keitoksi, josta ei makuja puutu. Pehmeän kermainen keitto sopii täydellisesti kylmeneviin syksyisiin päiviin
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 1 lkanalientä
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 6 dlkermaa
  • 200 gsavuporotuorejuustoa
  • 0,5 tlchilirouhetta
  • 4 kpllaakerinlehteä
  • 1 tlsokeria
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/4 tlmustaapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Leikataan sienet pieniksi paloiksi. Pilkotaan sipulit, raastetaan porkkanat ja silputaan valkosipulin kynnet. Kuullotetaan kasvikset voissa hyvin ja siirretään kattilaan. Paahdetaan sieniä pannulla kunnes nestettä vähän, lisätään vehnäjauhot, pyöritellään hetki pannulla ja kaadetaan seos kattilaan. Lisätään kanaliemi sekä laakerinlehdet. Sekoitetaan ja annetaan hautua puolisen tuntia välillä sekoittaen. Poistetaan laakerinlehdet, lisätään kerma, sokeri, mustapippuri, timjami ja tuorejuusto, annetaan hautua vielä kymmenisen minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä