Maku

Suppilovahverokastike

15 min
MU
4
15

Herkullinen suppilovahverokastike kruunaa aterian. Tämä maukas ja superhelppo kastike on kokeilemisen arvoinen!
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (6 annosta)

Suppilovahverokastike

  • 5 dlsuppilovahveroita (puhdistettuna, paloiteltuna)
  • 2 rklvoita
  • 1sipuli (hienonnettuna)
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dllihalientä (tai kasvislientä)
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlsokeria
  • 2 dlruokakermaa
  • 3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmista suppilovahverokastike näin:

  1. Kumoa käsitellyt sienet kuivalle paistinpannulle ja haihduta neste pois.
  2. Lisää joukkoon nokare voita sekä sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat kuultavia.
  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää lihaliemi samalla sekoittaen. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  4. Mausta seos mustapippurilla ja sokerilla.
  5. Kaada suppilovahverokastikkeen joukkoon kerma ja anna hautua vielä 5 min.
  6. Viimeistele suppilovahverokastike tuoreella, silputulla timjamilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Notkista suppilovahverokastike halutessasi liha- tai kasvisliemellä.
MITÄ PIDIT?
4