Maku

Suppilovahverokastike

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Herkullinen suppilovahverokastike kruunaa aterian. Tämä maukas ja superhelppo kastike on kokeilemisen arvoinen!
MU
Julkaistu: 20.1.2008


Ainekset (6 annosta)

Suppilovahverokastike

  • 5 dlsuppilovahveroita (puhdistettuna, paloiteltuna)
  • 2 rklvoita
  • 1sipuli (hienonnettuna)
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 2 dllihalientä (tai kasvislientä)
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlsokeria
  • 2 dlruokakermaa
  • 3 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
Tulosta

Valmista suppilovahverokastike näin:

  1. Kumoa käsitellyt sienet kuivalle paistinpannulle ja haihduta neste pois.
  2. Lisää joukkoon nokare voita sekä sipulit. Paista, kunnes sipulit ovat kuultavia.
  3. Ripottele päälle vehnäjauhot ja lisää lihaliemi samalla sekoittaen. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  4. Mausta seos mustapippurilla ja sokerilla.
  5. Kaada suppilovahverokastikkeen joukkoon kerma ja anna hautua vielä 5 min.
  6. Viimeistele suppilovahverokastike tuoreella, silputulla timjamilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Notkista suppilovahverokastike halutessasi liha- tai kasvisliemellä.
MITÄ PIDIT?
4
15 kommenttia