Suppilovahveroinen pizza

3 h
5
1

Suppilovahveroinen pizza

Tämä pizza ei jätä ketään kylmäksi. Pohjalle smetanaa sekä savuporotuorejuustoa ja päälle sipulia, suppilovahveroita, parmankinkkua sekä mozzarellaraastetta.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 2,5 dlkylmää vettä
  • 1 rklvalkosipulista oliiviöljyä
  • 0,25 kplhiivaa
  • 7 dldurum vehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa

Täyte:

  • 70 gtomaattipyreetä
  • 80 gsmetanaa
  • 60 gsavuporotuorejuustoa
  • 10 kplparmankinkkua (siivuja)
  • 1-2 kplpunasipulia
  • 0,5 lsuppilovahveroita
  • 200 gmozzarellajuustoraastetta
  • 0.25 tlsuolaa
  • 0,25 tlmustaapippuria
  • 0,5 dltimjamia (tuoretta)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Valmistetaan pizzataikina. Sekoitetaan kylmään veteen hiiva, suola sekä öljy. Lisätään vehnäjauhot pienissä erissä hyvin sekoittaen. Laitetaan taikinapallo peitettynä jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Taikinan voi tehdä valmiiksi jo vaikka edellisenä päivänä. Kaulitaan taikinasta kaksi isoa pizzapohjaa. Jos haluat ohuen pohjan, kannattaa pohja kaulita todella ohueksi. Pohjasta tulee myös tosi hyvä pannupizzamainen pohja, jos sen jäättää aavistuksen paksummaksi, nousee tosi hyvin. Paistetaan suppilovahverot pannulla niin, että kosteus haihtuu ja silputaan sipulit.  Levitetään pizzapohjille tomaattipyree ja seuraavaksi keskenään sekoitetut smetana sekä savuporotuorejuusto. Levitetään pohjille pilkottu parmankinkku, suppilovahverot, silputut punasipulit. Ripotellaan päälle pikkuriikkisen suolaa, mustaapippuria ja tuorettta timjamia. Peitetään koko komeus mozzarellajuustoraasteella. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä