Maku

Suppilovahvero-savujuustopiirakka

1 h 30 min
5
0

Suppilovahvero-savujuustopiirakka

MU
0
5
Kattilan pohjalle jääneestä perunasoseesta syntyy maukas piirakkapohja tälle suppilovahvero-savujuustopiirakalle. Täyteläinen savujuusto mehevöittää piiraan ja sherrytilkka antaa sienitäytteelle sopivan hapokkaan, makean maun. Kokeile vaikka!
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 4 dltattarijauhoja
  • 3 dlohrajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 6 dlperunasosetta
  • 75 gvoita
  • 1/2 tlsuolaa (halutessasi)

Täyte

  • 200 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (savunmakuista, esim. Kuusamon savujuusto)
  • 10 dlsuppilovahveroita
  • 1 kplsipulia
  • 70 gpekonia
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 rklrosmariinia (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlkuohukermaa (tai ruokakermaa)
  • 3 rklsherryä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN30 min

Sekoita tattari- ja ohrajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää ne perunasoseen joukkoon. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Mausta tarvittaessa suolalla. (Suolan tarve riippuu perunasoseen suolaisuudesta.) Nosta taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Raasta savujuusto karkeaksi raasteeksi. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi pekoni.

Nosta suppilovahverot pinnoitetulle paistinpannulle. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta.

Lisää pannulle tilkka öljyä, pekonit ja sipulisilppu. Paista viitisen minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja pekoni ruskistunut.

Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kerma ja sherry ja jatka hauduttamista vielä viitisen minuuttia. Lisää juustoraaste lopuksi täytteeseen.

Jauhota pöytä kevyesti ohrajauhoilla. Kauli puolet taikinasta levyksi (20 cm x 35 cm).

Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle uunipellille. Kostuta reunoja vedellä.

Lusikoi sienitäyte pohjan päälle. Kauli loput taikinasta piirakkapohjan kokoiseksi levyksi ja nosta se täytteen päälle. Painele päällimmäinen taikinalevy pohjataikinaan kiinni.

Kuvioi taikinan reunat painamalla kahvilusikan pesällä kevyesti kaksi puoliympyrän muotoista kuviota allekkain.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

Vinkki!

• Jos tattarijauhojen maku on liian vieras, ne voi korvata ruisjauhoilla. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä