Maku

Suppilovahvero-porotorttu

24 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
24 h
Juhlava suppilovahvero-porotorttu on helppo ja herkullisen makuinen. Suppilovahverot ja kylmäsavuporo muodostavat ihanan, syksyisen makuparin. Tällä reseptillä hurmaat vieraat!
MU
4.4
0
Julkaistu: 28.9.2008


Reseptin ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 200 gtummaa leipää (jauhettuna)
  • 25 gvoita

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 300 gsuppilovahveroita
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplpunasipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 200 gtuorejuustoa (ruohosipuli)
  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 100 gkylmäsavustettua poroa (kuutioituna)
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (vatkattuna)

Koristeluun

  • 30 gkylmäsavustettua poroa
  • 1/2 tlroseepippuria
  • 30 gviinisuolaheinää
Tulosta

Valmista suppilovahvero-porotorttu näin:

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sekoita leipäjauhe ja rasva keskenään ja painele seos vuoan pohjalle.

Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

Hienonna suppilovahverot. Kuumenna kasari ja haihduta neste pois sienistä.

Lisää jäähtyneiden sienten joukkoon mustapippuri, sipulit, tuorejuusto, jogurtti ja poro.

Liuota liivatteet pieneen vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana sieni-poroseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Nostele kermavaahto täytteen joukkoon ja kaada seos leipäpohjan päälle.

Peitä suppilovahvero-porotorttu kelmulla ja anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

Irrota suppilovahvero-porotorttu vuoasta ja koristele porolla, pippureilla ja viinisuolaheinällä.

Kommentoi »