Maku

Super Rich & Royal Brownies

1 h
5
2

Tässä täydelliseksi hiottu brownies-reseptini, joka on yltäkylläisyydessään lähes pyörryttävä - tummaa suklaata, kuivattuja karpaloita, kermatoffeeta... Matala paistolämpötila tekee leivonnaisesta taianomaisen mehevän. Kuva: Laura Riihelä
Tulosta
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct

Ainekset (20 palaa)

  • 300 gsuklaata (tumma, kaakaota 70 %)
  • 100 gvoi vähäsuolainen
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 4 kplkananmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlfariinisokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1 dlpähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dlkermatoffeekarkkeja (hienonnettuja, esim. Omar)
  • 100 gvalkosuklaata (rouhittua)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele 20 cm x 30 cm:n kokoinen kakkuvuoka. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää seokseen öljy. Nosta suklaa-voisula pois vesihauteesta ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa kulhossa sähkövatkaimella huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Lisää muna-sokerivaahtoon suklaa-rasvasula muovilastalla käännellen. Lisää kuivat aineet  ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi kuivatut karpalot, pähkinät, silputut karkit ja rouhittu valkosuklaa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Leivonnainen saa olla päältä rapea mutta sisältä vielä tahmean pehmeä. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kanssa.

MITÄ PIDIT?
5