Maku

Suomi-sushiriisi

1 h 15 min
5
0

Suomi-sushiriisi

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Omenaviinietikalla maustetusta puuroriisistä syntyy sushiriisi suomalaisittain!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 7 dlpuuroriisiä
  • 9 dlvettä
  • 7 rklomenaviinetikkaa
  • 5 rklsokeria
  • 1/2 rklsuolaa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista sushiriisi suomalaisittain näin:

Huuhtele riisiä viileällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta.

Kumoa riisi paksupohjaiseen kattilaan ja mittaa joukkoon vesi.

Kiehauta riisi, käännä lämpö minimiin ja peitä riisi kannella. Anna poreilla 10 min ja käännä sitten lämpö pois päältä.

Jätä riisi kannen alle hautumaan vielä 15 minuutiksi.

Kiehauta pienessä kattilassa etikka, sokeri ja suola. Sekoita seos riisin joukkoon ja jäähdytä riisi.

Käytä riisi sushien täytteenä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä