Maku

Suomalainen rieskakakku

2 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
2 h
3.7
2
Julkaistu: 7.7.2007


Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplrieskaa

Lohitäyte

  • 1 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 100 gtuorejuustoa
  • 150 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlvalkopippuria

Munatäyte

  • 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 50 gtuorejuustoa
  • 3 kplkeitettyä munaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 50 gtuorejuustoa
  • 2 kplkeitettyä munaa
  • 100 gkylmäsavustettua kirjolohta
  • 1 dlmätiä
  • 50 gtuoretta tilliä
Tulosta

Keitä munat koviksi ja valmista rieskakakulle lohi- ja munatäytteet.

Vatkaa koko kermamäärä (2 dl) pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon koko tuorejuustomäärä (200 g). Jaa kermaseos kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon hienonnettu lohi, tilli, sitruunan kuori ja pippuri.

Jaa toinen kermaseos vielä puoliksi. Sekoita toiseen osaan karkeasti murskatut munat ja mausteet. Säästä maustamaton puolikas kakun päälle.

Levitä kahdelle rieskalle lohitäytettä ja yhdelle rieskalle munatäyte. Kokoa kakku jättäen munakerroksen keskimmäiseksi. Kuorruta kakun pinta ja koristele keitetyllä munalla, lohella, mädillä ja tillillä.

Anna suomalaisen rieskakakun tekeytyä jääkaapissa ennen koristelua mielellään seuraavaan päivään.

•Lisämausta munatäyte halutessasi mädillä tai mätitahnalla.

MITÄ PIDIT?
3.67
2 kommenttia