3,7(10)
Suomalainen rieskakakku
2 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 2 h
7.7.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
4 kplrieskaa
Lohitäyte
1 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
100 gtuorejuustoa
150 gkylmäsavustettua kirjolohta
50 gtuoretta tilliä (hienonnettuna)
2 tlsitruunankuoriraastetta
1/4 tlvalkopippuria
Munatäyte
1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
50 gtuorejuustoa
3 kplkeitettyä munaa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Koristeluun
1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
50 gtuorejuustoa
2 kplkeitettyä munaa
100 gkylmäsavustettua kirjolohta
1 dlmätiä
50 gtuoretta tilliä

Keitä munat koviksi ja valmista rieskakakulle lohi- ja munatäytteet.

Vatkaa koko kermamäärä (2 dl) pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon koko tuorejuustomäärä (200 g). Jaa kermaseos kahteen kulhoon. Lisää toiseen kulhoon hienonnettu lohi, tilli, sitruunan kuori ja pippuri.

Jaa toinen kermaseos vielä puoliksi. Sekoita toiseen osaan karkeasti murskatut munat ja mausteet. Säästä maustamaton puolikas kakun päälle.

Levitä kahdelle rieskalle lohitäytettä ja yhdelle rieskalle munatäyte. Kokoa kakku jättäen munakerroksen keskimmäiseksi. Kuorruta kakun pinta ja koristele keitetyllä munalla, lohella, mädillä ja tillillä.

Anna suomalaisen rieskakakun tekeytyä jääkaapissa ennen koristelua mielellään seuraavaan päivään.

•Lisämausta munatäyte halutessasi mädillä tai mätitahnalla.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo