Maku

Suolarinkelit (Laugenbrezeln)

1 h 15 min
3.3
6

Suolarinkelit (Laugenbrezeln)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 1 1/2 dlrasvatonta maitoa
  • 1 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita

Keittovesi

  • 20 dlvettä
  • 3 tlruokasoodaa

Päälle

  • 1 kplkeltuaista
  • 2 tlmerisuolaa (karkea)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sokeri sekä suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa hetki. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kohota se lämpimässä peitettynä kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kymmeneen osaan. Pyöritä palat pitkiksi tangoiksi ja kierrä rinkeleiksi. Peitä rinkelit liinalla ja jätä ne hetkeksi kohoamaan.

Kiehauta vesi ja sooda. Keitä yhtä rinkeliä kerrallaan muutama minuutti ja nosta reikäkauhan avulla pellille leivinpaperin päälle.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele keltuaisella, ripota pinnalle merisuolaa ja paista noin 15 minuuttia, kunnes rinkelit ovat ruskettuneita.

Tarjoa rinkelit oluen kanssa. Voit sipaista niiden pintaan kyytipojaksi sinappia.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä