Maku

Suolapähkinälohi

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Ihana suolapähkinämuru tekee uunilohesta uudenlaisen! 
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 16.9.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 700 gkirjolihifileetä (1 ruodoton filee)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Suolapähkinämuru

  • 1 dlsuolapähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 kplhiivaleipäviipaletta (noin 1 dl paahtoleipää tai patonkia murennettuna)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (tai muita tuoreyrttejä silputtuna)
  • 2 rklrypsiöljyä
Tulosta

Mausta lohifilee sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Yhdistä suolapähkinämurun ainekset kulhossa.

Ripottele seos tasaisesti kalan päälle.

Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes lohi kypsyy ja kuorrutus saa kauniin värin.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Kommentoi »