Maku

Suolapähkinälohi

45 min
4
0

Suolapähkinälohi

MA
MU
0
4
Ihana suolapähkinämuru tekee uunilohesta uudenlaisen! 
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 700 gkirjolihifileetä (1 ruodoton filee)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Suolapähkinämuru

  • 1 dlsuolapähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 kplhiivaleipäviipaletta (noin 1 dl paahtoleipää tai patonkia murennettuna)
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (tai muita tuoreyrttejä silputtuna)
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mausta lohifilee sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Nosta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Yhdistä suolapähkinämurun ainekset kulhossa.

Ripottele seos tasaisesti kalan päälle.

Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla 20–30 minuuttia, kunnes lohi kypsyy ja kuorrutus saa kauniin värin.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä