Maku

Suolakuoressa kypsennetyt ahvenet

50 min
4
0

Suolakuoressa kypsennetyt ahvenet

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Johanna Rusanen-Kartano
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1200 gahvenia
  • 1/2 dltuoretta korianteria
  • 1/2 dltuoretta basilikaa
  • 1/2 dllehtipersiljaa
  • 2 kplsitruunaa (viipaleina)

Lisäksi

  • 6 kg suolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele peratut ahvenet ja täytä niiden vatsat yrteillä ja sitruunaviipaleilla. Täytettä tulee olla todella reilusti, niin että se pursuaa kalan sisältä. Tee merisuolasta kaloille uunipannuun noin sentin paksuinen peti. Pane kalat petille ja muotoile jokaiselle kalalle suolasta ja vedestä peitto.
Varmista, että kala on kokonaan suolakipsin sisällä. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Ota pannu uunista ja anna kalojen levätä suolakuoressa toiset 15 minuuttia.
Naputtele suolakipsi varovasti kalojen päältä, varo rikkomasta nahkaa, ettei liha muutu suolaiseksi. Tarjoile kokonaisena sienimuhennoksen tai rapean leivän ja tuoreen salaatin kera.
•Suolakuoressa kypsentäminen ei tee kalasta suolaista. Suolakuoren sisällä kala säilyttää kosteutensa ja mehevyytensä, eikä kuivu.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä