Maku

Vain 5 ainesta! Suolakinuski-suklaajuustokakku hurmaa kuohkeudellaan

3 h 40 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
2 h 55 min
Suussasulava suklaakakku saa kinuskifanin pauloihinsa! Suolakinuski-suklaajuustokakun kuohkeuden salaisuus piilee hyvin vatkatuissa valkuaisissa. Keksimuru tuo rapeaa suutuntumaa.
0
0
Julkaistu: 16.5.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1 pkt (150 g)digestive- tai kaurakeksejä
  • 50 gvoita
  • 200 gsuolakinuskisuklaata (Fazer suolainen toffeekrokantti)
  • 5munaa
  • 1 rs (200 g)kinuskituorejuustoa
Tulosta

Suolakinuski-suklaajuustokakku ‒ ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Jätä pari keksiä koristeluun. Hienonna loput keksit muruiksi tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Siirrä vuoka foliopalan päälle ja taita folion reunat vuoan sivuille pystyyn. Aseta kakkuvuoka uunivuokaan, jonka reunat ovat suunnilleen kakkuvuoan reunojen korkuiset.
  4. Jätä 4 suklaapalaa koristeluun ja paloittele loput mikronkestävään vuokaan. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen.
  5. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset kahteen isoon kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  6. Kumoa tuorejuusto keltuaisten joukkoon ja vatkaa sekaisin. Lisää hiukan jäähtynyt suklaa ja vatkaa, kunnes seos on tasaista.
  7. Kääntele valkuaisvaahto suklaa-juustoseokseen kolmessa erässä nuolijalla kevyesti nostellen, jotta valkuaisvaahto ei laske liikaa ja seos pysyy kuohkeana.
  8. Kumoa täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja peitä kevyesti foliolla. Kaada uunivuokaan kakkuvuoan ympärille kiehuvaa vettä niin, että vesi ulottuu vähintään kakkuvuoan puoliväliin saakka.
  9. Pane vuoka 170-asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Poista folio ja laske uunin lämpö 150 asteeseen. Sammuta uuni 20 minuutin kuluttua ja anna kakun olla jäähtyvässä uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  10. Koristele kakku keksimuruilla ja rouhitulla suklaalla. Leikkaa kakku täysin jäähtyneenä. Kakku säilyy foliolla tai kelmulla peitettynä jääkaapissa pari päivää.

Vinkki!

Voit kokeilla kakkuun myös muita suklaan ja tuorejuuston yhdistelmiä, kuten appelsiinikrokanttisuklaata (Marabou) ja appelsiinituorejuustoa.

Kommentoi »