Maku

Puskista pitkoon! Suolakinuski-mustikkapulla on marjastajan paras palkinto, joka yhdistää tahmean kuorrutuksen, marjaisan täytteen ja pehmeän pullan

2 h 20 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 50 min
Vegaanisen suolakinuski-mustikkapullan sisuksissa seikkailee suloinen mustikkaraita. Pinnan viimeistelee tahmea kinuski, kasa tuoreita mustikoita ja ripaus sormisuolaa. Kinuskinen vuokapulla on jokaisen mustikkasuun unelma!
VE
3.2
1
Julkaistu: 12.8.2022


Reseptin ainekset (2 pitkoa/18 annosta)

  • 3 dlkaurajuomaa
  • 1 ps (11 g)kuivahiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 7–8 dlvehnäjauhoja
  • 50 gmargariinia

Täyte

  • 100 gmargariinia
  • 4 dlmustikoita
  • 1 dlsokeria

Suolakinuski

  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 dlkauravispiä (esim. Planti)
  • ¾ tlsormisuolaa

Koristelu

  • 1 dlmustikoita
  • sormisuolaa
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Suolakinuski-mustikkapulla – ohje:

  1. Sekoita hiiva 42-asteiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita jauhot joukkoon vähän kerrallaan. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Tee täyte soseuttamalla huoneenlämpöinen margariini, mustikat ja sokeri.
  3. Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle, jaa kahteen osaan ja siirrä toinen sivuun ja peitä liinalla, jotta se ei pääse kuivumaan.
  4. Kauli taikinasta noin 30 × 40 cm:n levy. Levitä päälle puolet täytteestä. Kääri rullalle. Leikkaa rullan keskelle viilto siten, että se lävistää koko taikinan, mutta päädyt jäävät kiinni (katso vaihekuvat reseptin lopussa!).
  5. Tee pullaan kierre. Ota halkaistun pullan keskeltä kiinni ja käännä toinen osa toisen yli. Ota päädyistä kiinni ja pyöräytä vastakkaiseen suuntaan. Pidä leikkuupinta ylöspäin. Nosta pulla voideltuun leipävuokaan (12 x 25 cm). Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia. Valmista samoin toinen pulla.
  6. Paista pullia 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  7. Mittaa kinuskin aineet kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Kaada kinuski hieman jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja koristele mustikoilla.
1 kommentti