3,3(15)
Puskista pitkoon! Suolakinuski-mustikkapulla on marjastajan paras palkinto, joka yhdistää tahmean kuorrutuksen, marjaisan täytteen ja pehmeän pullan
Vegaaninen
2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min
Vegaanisen suolakinuski-mustikkapullan sisuksissa seikkailee suloinen mustikkaraita. Pinnan viimeistelee tahmea kinuski, kasa tuoreita mustikoita ja ripaus sormisuolaa. Kinuskinen vuokapulla on jokaisen mustikkasuun unelma!
12.8.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 pitkoa/18 annosta
3 dlkaurajuomaa
1 ps (11 g)kuivahiivaa
1 dlsokeria
1 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
7–8 dlvehnäjauhoja
50 gmargariinia
Täyte
100 gmargariinia
4 dlmustikoita
1 dlsokeria
Suolakinuski
1 dlfariinisokeria
1 dlkauravispiä (esim. Planti)
¾ tlsormisuolaa
Koristelu
1 dlmustikoita
sormisuolaa

Suolakinuski-mustikkapulla – ohje:

  1. Sekoita hiiva 42-asteiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita jauhot joukkoon vähän kerrallaan. Lisää huoneenlämpöinen margariini ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Tee täyte soseuttamalla huoneenlämpöinen margariini, mustikat ja sokeri.
  3. Kippaa taikina jauhotetulle pöydälle, jaa kahteen osaan ja siirrä toinen sivuun ja peitä liinalla, jotta se ei pääse kuivumaan.
  4. Kauli taikinasta noin 30 × 40 cm:n levy. Levitä päälle puolet täytteestä. Kääri rullalle. Leikkaa rullan keskelle viilto siten, että se lävistää koko taikinan, mutta päädyt jäävät kiinni (katso vaihekuvat reseptin lopussa!).
  5. Tee pullaan kierre. Ota halkaistun pullan keskeltä kiinni ja käännä toinen osa toisen yli. Ota päädyistä kiinni ja pyöräytä vastakkaiseen suuntaan. Pidä leikkuupinta ylöspäin. Nosta pulla voideltuun leipävuokaan (12 x 25 cm). Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia. Valmista samoin toinen pulla.
  6. Paista pullia 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  7. Mittaa kinuskin aineet kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Kaada kinuski hieman jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja koristele mustikoilla.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Levitä taikinalevylle puolet täytteestä.
Vaihe 2
Kääri rullalle.
Vaihe 3
Leikkaa rullan keskelle pitkittäin viilto siten, että viilto lävistää koko taikinan mutta rullan päädyt jäävät kiinni.
Vaihe 4
Tee pullaan kierre. Ota halkaistun pullan keskeltä kiinni ja nosta toinen osa toisen yli. Ota päädyistä kiinni ja pyöräytä vastakkaiseen suuntaan. Pidä leikkuupinta ylöspäin. Nosta pulla varovasti voideltuun leipävuokaan.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.