Maku

Suolaiset vohvelit raikkaalla katkaraputäytteellä

45 min
5
0

Suolaiset vohvelit raikkaalla katkaraputäytteellä

Rapeiden suolaisten vohveleiden salaisuus on taikinan kermavaahto ja vichy. Tarjoa vohvelit ruotsalaisittain katkarapujen ja tillikastikkeen kanssa.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Taikina

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dlvichyä
  • 2munaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tljauhettuja fenkolinsiemeniä
  • 2 rklvoisulaa

Täyte

  • 300 gkatkaravunpyrstöjä
  • 1 kerävihreää salaattia
  • 1/3kurkkua
  • 2nippusipulia
  • 1/2 rkutilliä

Kastike

  • 2 dlranskankermaa
  • 1 dlmajoneesia
  • 1/2 rkutilliä
  • 2–3 tl piparjuuritahnaa
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlchiliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Sulata täytteen katkaravut siivilässä. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua tilli.

Valmista kastike. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää majoneesi, tillisilppu ja piparjuuri. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja chiliripauksella.

Vatkaa taikinan kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vichy, munat, vehnäjauho-leivinjauheseos, mausteet ja voisula. Anna taikinan tekeytyä hetki. Kuumenna vohvelirauta ja sipaise pinnat öljyllä tai voisulalla.

Paista vohvelit kullanruskeiksi. Nosta ritilän päälle, älä peitä vohveleita. Jos haluat, voit pitää vohvelit lämpiminä uuniritilän päällä 110-asteisessa uunin lämmössä, kunnes koko satsi on paistettu.

Nosta vohvelit ja lisukkeet pöytään ja anna vieraiden itse koota annoksensa. Kokoa halutessaasi suolaisista vohveleista ja täytteistä valmis ”kakku”.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä