4,3(16)
Suolaiset vohvelit raikkaalla katkaraputäytteellä
45 min
Rapeiden suolaisten vohveleiden salaisuus on taikinan kermavaahto ja vichy. Tarjoa vohvelit ruotsalaisittain katkarapujen ja tillikastikkeen kanssa.
Julkaistu 15.10.2017
Maku
Reseptin ainekset
8 kpl
Taikina
2 dlkuohukermaa
2 dlvichyä
2munaa
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlsuolaa
1 tljauhettuja fenkolinsiemeniä
2 rklvoisulaa
Täyte
300 gkatkaravunpyrstöjä
1 kerävihreää salaattia
1/3kurkkua
2nippusipulia
1/2 rkutilliä
Kastike
2 dlranskankermaa
1 dlmajoneesia
1/2 rkutilliä
2–3 tl piparjuuritahnaa
1–2 rkl sitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlchiliä

Sulata täytteen katkaravut siivilässä. Huuhtele ja suikaloi salaatti. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua tilli.

Valmista kastike. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää majoneesi, tillisilppu ja piparjuuri. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja chiliripauksella.

Vatkaa taikinan kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vichy, munat, vehnäjauho-leivinjauheseos, mausteet ja voisula. Anna taikinan tekeytyä hetki. Kuumenna vohvelirauta ja sipaise pinnat öljyllä tai voisulalla.

Paista vohvelit kullanruskeiksi. Nosta ritilän päälle, älä peitä vohveleita. Jos haluat, voit pitää vohvelit lämpiminä uuniritilän päällä 110-asteisessa uunin lämmössä, kunnes koko satsi on paistettu.

Nosta vohvelit ja lisukkeet pöytään ja anna vieraiden itse koota annoksensa. Kokoa halutessaasi suolaisista vohveleista ja täytteistä valmis ”kakku”.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.