Suolaiset juustosarvet ja makeat luumusarvet samalla vaivalla
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Leivo aamupalaksi tai kahvipöytään ihanat juustosarvet. Lähes samalla vaivalla voit tehdä puolet sarvista makealla täytteellä, saat taikinasta 12 suolaista ja 12 makeaa sarvea.
Sekoita vehnäjauhoihin sokeri ja suola. Sekoita sula rasva jauhoihin ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva sen joukkoon. Lisää maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahdeksi palaksi. Kauli kummastakin suorakaiteen muotoinen levy, jonka koko on noin 30 x
25 senttiä ja paksuus noin 1 sentti. Leikkaa paloista taikinapyörällä tai veitsellä kolmioita.
Tee suolainen täyte. Sekoita juustoraasteeseen mausteet. Jaa täyte taikinakolmioille. Jätä osa raasteesta sarvien päälle. Rullaa taikinakolmiot aloittaen palan leveimmästä päästä. Käännä taikinarulla sarven muotoon.
Anna sarvien kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Voitele juustosarvet kananmunalla. Ripottele juustosarvien päälle juustoraastetta.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes juustosarvet ovat kauniin värisiä.
Tee myös makea täyte (12 sarveen). Sekoita noin 2 dl marmeladia (esim. luumu), yksi omena raastettuna ja 1 tl kanelia. Jaa täyte taikinakolmioille ja rullaa sarvet samalla tavalla kuin juustosarvet. Ripottele päälle juustoraasteen sijaan raesokeria.