Maku

Suolainen mukikakku

8 min
5
0

Suolainen mukikakku

Homejuusto-mukikakku maistuu paremmalta kuin näyttää, sillä mikroaaltouunikypsennys ei ruskista leivonnaisen pintaa. Suolainen mukikakku valmistuu mikrossa vain kolmessa minuutissa!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 100 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 50 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (1 dl)
  • 4 kplviikunoita

Voitelu

  • 2/3 rklrypsiöljyä

Tee näin

8 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN3 min

Sulata ja jäähdytä rasva.

Sekoita rasvasula, munat ja yhdistetyt kuivat aineet keskenään. Lisää ranskankerma ja juustomuru.

Voitele neljä kahvikuppia tai mukia (2–2 1/2 dl) kevyesti öljyllä.

Jaa taikina mukeihin. Leikkaa viikunat pitkittäin neljään lohkoon. Paina viikunalohkot pystyyn taikinan keskelle.

Kypsennä mukikakkuja yksitellen mikrossa (800 W:n teholla) noin 3 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä