Suolaheinä-juustopiirakka

50 min
5
0

Suolaheinä-juustopiirakka

Suolaheinä tuo juustopiirakkaan sopivaa kirpeyttä ja sopiikin erittäin hyvin juuri maitotuotteiden kanssa.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

pohja

  • 100 gvoita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 0,5 dlkylmää vettä
  • 0,25 tlsuolaa

täyte

  • 3 dlsuolaheinää (30g)
  • 3 kplkananmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 250 gjuustoraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista pohja sekoittamalla voisula, jauhot ja suola keskenään. Sekoita hyvin.

Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina piirakkavuokaan ja laita se jääkaappiin odottamaan.

Valmista täyte rikkomalla kananmunien rakenne ja lisää siihen kerma. Raasta juusto ja sekoita seokseen.

Lisää puhdistetut suolaheinän lehdet massaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada massa piirakkapohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vinkki!

Mikäli haluat varmasti kypsän pohjan, niin paista sitä 225 asteisessa uunissa ensin noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä