Maku

Suolafudge-suklaahippucookiet

55 min
5
1

Suolafudge-suklaahippucookiet

Sitkeiden cookieiden harmoninen makumaailma syntyy tummasta suklaasta, makeasta fudgesta ja suolahipuista.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 110 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 100 gtummia suklaahippuja (tai tummaa suklaata)
  • 85 gfudge-paloja (tai toffeeta)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Ota voi ja muna ajoissa huoneenlämpöön.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna joukkoon.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot ja ruokasooda. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon, kääntele kunnes jäljellä on enää vähän jauhoviiruja. Lisää tässä vaiheessa joukkoon suklaa- ja fudge-hiput.

Laita taikina jääkaappiin jähmettymään n. 30 minuutin ajaksi.

Ota jäähtynyt taikina jääkaapista ja laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita, älä litistä. Laita yhdelle pellille enintään 8–10 nokaretta muutaman sentin välein. Ripottele nokareiden pinnalle muutama hippu sormisuolaa.

Paista keksejä uunissa 8–10 minuutin ajan tai kunnes keksit ovat saaneet reunoilta hieman väriä mutta ovat vielä vaaleita keskeltä. Anna jäähtyä ritilällä.

Säilytä jäähtyneitä keksejä ilmatiiviisti huoneenlämmössä.

Vinkki!

- Varo liikuttelemasta keksejä juuri paiston jälkeen. Liuuta ne varovaisesti ritilälle jäähtymään, ja vaikka ne näyttävät tässä vaiheessa ehkä raaoilta, ne jähmettyvät kyllä. - Voit käyttää fudge-palojen tilalla esimerkiksi pilkottua Alku-toffeeta, mutta veikkaan että fudge-palat säilyttävät muotonsa paremmin paiston aikana.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä