Sulhaspiirakat

1 h 45 min
3.5
0

Sulhaspiirakat

MU
KA
0
3.5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Pentti Potkonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

Ruistaikina

  • 2 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 4 1/2 dlruisjauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja

Riisitäyte

  • 8 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlpuuroriisiä
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN1 h 45 min
PASSIIVINEN

Valmista täyte. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon suola ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Sekoita joukkoon voi. Jäähdytä kannella peitettynä.
Valmista kuoritaikina sekoittamalla vesi, suola ja jauhot tasaiseksi massaksi.
Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kiinteäksi. Leivo taikinasta tanko, ja jaa se 24 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Painele ne litteiksi kakkaroiksi. Peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
Ajele kuoret piirakkapulikalla, ruisjauhoilla runsaasti jauhotetulla pöydällä. Pyöritä pulikkaa niin, että kuori pyörii pulikan alla.
Tee kuorista ohuita, soikeita tai pyöreitä kuoria (Ø n. 15 cm). Pinoa ne, ja ripottele jauhoja väliin. Peitä kelmulla.
Harjaa ajelluista kuorista tarvittaessa ylimääräiset jauhot pois.
Nosta kuoren päälle lusikallinen riisitäytettä. Taita taikinan reuna täytteen päälle pasteijan tapaan puolikuun muotoiseksi sulhaspiirakaksi. Tasoita sulhaspiirakan reuna leikkaamalla ylimääräinen taikina pois pienen lautasen reunalla.
Paista sulhaspiirakat valurautaisella paistinpannulla, runsaassa voissa, miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä