Maku

Sulatejuustosarvet

2 h 30 min
0
0

Sulatejuustosarvet

KA
0
0
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 12 dlvehnäjauhoja
  • 50 gvoita
  • 250 gsulatejuustoa (rasvaa 20-24 %) (kiinteä, esim. Koskenlaskija)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 150 gjuustoa (raasteena)

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kulhon laidoista irtoavaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa huoneenlämmössä pehmennyt juusto viipaleiksi ja peitä niillä puolet taikinalevystä. Käännä taikinalevyn puolikas juustoviipaleiden päälle, nipistele reunat kiinni ja kauli taikina. Käännä taikina kolmin kerroin ja kauli se uudelleen ohueksi. Taita taikina vielä kerran samoin, peitä leivinliinalla ja anna sen levätä 30 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan, kauli osat suorakaiteen muotoisiksi, noin 1/2 sentin vahvuisiksi levyiksi. Leikkaa kumpikin levyistä noin kymmeneksi kolmioksi ja kääri ne leveämmästä päästä aloittaen sarviksi. Nosta sarvet leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja anna kohota.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munan rakenne rikki ja voitele sulatejuustosarvet. Ripottele juustoraaste sulatejuustosarvien päälle. Paista sulatejuustosarvia noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä