Maku

Suklaiset viinimarjaleivokset

1 h 40 min
4
1

Suklaiset viinimarjaleivokset

Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohjat

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 150 gvoita
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 6 dlmustaherukoita
  • 1 1/2 dlhillosokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlvaniljasokeria

Kuorrute

  • 150 gtummaa suklaata
  • 1 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 50 gvalkosuklaata
  • 1 dlmarjoja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN50 min

Sekoita kuivat aineet keskenään ja puristele joukkoon pehmeä voi. Lisää muna, sekoita tasaiseksi ja puristele taikina palloksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Mittaa kattilaan marjat ja survo niitä hiukan. Sekoita hillosokeriin maissitärkkelys ja lisää seos marjojen joukkoon. Kiehauta seos ja soseuta se sauvasekoittajalla. Mausta täyte vielä vaniljasokerilla.

Voitele muffinipellin kolot voilla. Leikkaa leivinpaperista muutaman sentin levyisiä ja noin 15 sentin pituisia suikaleita. Paina suikaleet pellin koloihin niin, että päät jäävät sojottamaan ylöspäin. Suikaleet toimivat ”kahvoina”, joilla saat valmiit leivokset nousemaan vaivatta koloistaan.

Painele taikinaa jokaisen kolon pohjille ja reunoille. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Nosta muffinipelti uuniin ja paista pohjia ensin 5 minuuttia. Tasaa sitten täyte pohjille ja paista leivoksia vielä 15–20 minuuttia. Voit tarkistaa leivosten kypsyyden nostamalla yhtä leivosta varovasti kahvoistaan.

Anna leivosten jäähtyä koloissaan. Tee kuorrutus. Mittaa suklaa ja kerma kattilaan ja kuumenna, kunnes suklaa liukenee. Valuta kuorrutusta leivosten pinnalle ja anna jähmettyä.

Koristele suklaiset viinimarjaleivokset sulattamalla muutamia paloja valkoista suklaata esim. minigrip-pussissa, kuumassa vedessä. Kuivaa pussi, leikkaa siitä pieni kulma pois ja pursota koristeita leivoksille.

Tarjoa suklaiset viinimarjaleivoksia kermavaahdon tai vaniljajäätelön, kahvin ja omenaliköörin kanssa.

•Voit tehdä suklaiset viinimarjaleivokset kuorruttamista vaille valmiiksi jo muutamia päiviä etukäteen. Säilytä leivoksia jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä