Maku

Suklaiset shortbread-keksit

1 h 15 min
3
0

Perinteiset englantilaiset shortbread-keksit maistuvat myös suklaisina versioina, ja Roosa nauha -päivän kunniaksi keksit voi koristella helposti sapluunan ja vaaleanpunaisen tomusokerin avulla.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (25 kpl)

  • 225 gvoita
  • 1 dltomusokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta (esim. Van Houten)

Lisäksi

  • 3 rkltomusokeria (mansikan makuista)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Vatkaa voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.

Pyöritä taikinasta pallo ja litistä se sentin-parin paksuiseksi levyksi. Kääri tuorekelmuun ja anna jäähtyä puolesta tunnista tuntiin jääkaapissa.

Ota jäähtynyt taikina jauhotetulle alustalle ja kauli taikinasta muutaman millin paksuinen levy. Ota taikinasta n. 5-7-senttisellä keksimuotilla paloja, nosta varovaisesti leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Laita pelti vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta keksit pitävät muotonsa paistettaessa.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kun keksit ovat hieman jähmettyneet, paista niitä uunissa n. 8 minuutin ajan. Anna jäähtyä ritilällä.

Kun keksit ovat jäähtyneet, koristele ne halutessasi mansikan makuisella tomusokerilla. Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä, näin keksit säilyvät kauan.

Varo polttamasta keksejä! Voipitoiset keksit palavat äkkiä, ja tumman värinsä takia keksien ruskistumista on vaikeampi seurata. Kun paistoaika alkaa olla täynnä, arvoi keksien kypsyyttä tuoksun perusteella.
MITÄ PIDIT?
3