Kotivinkki

Suklaiset pähkinäpatukat

0
0

Suklaiset pähkinäpatukat

Teksti Kotivinkki
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 100 gvoita
  • 2½ dlruokosokeria
  • ½ dlhunajaa
  • 7 dlpähkinöitä (esim. saksan- ja cashewpähkinöitä)
  • 150 gtummaa suklaata

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuumenna voita, sokeria ja hunajaa kattilassa, kunnes voi sulaa kokonaan. Anna jäähtyä pari minuuttia ja lisää pähkinäseos. Sekoita tasaiseksi.

2. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai -pellille, jonka koko on 30 x 20 cm. Paahda pähkinälevyä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pähkinät hieman ruskistuvat. Anna jäähtyä.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai keskiteholla mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.

4. Kumoa pähkinälevy ja kaada suklaasula levyn tasaisen pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4–6 tuntia.

5. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi tangoiksi. Kiedo tangot leivinpaperiin tai elintarvikesellofaaniin (esimerkiksi paistopussi). Tangot säilyvät huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä