Maku

Suklaiset minikuppikakut

40 min
5
1

Suklaiset minikuppikakut

Mikä on söpömpi leivos kuin kuppikakku? No minikokoinen kuppikakku tietysti! Kuppikakuista saat helposti minikokoisia minimuffinivuoalla - lyhennä vain paistoaikaa!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 dlsokeria
  • 90 gvoita (+ nokare voiteluun)
  • 1 dlmaitoa
  • 1 kplmunaa
  • 100 gsuklaata

Kuorrute

  • 40 gvoita
  • 50 gsuklaata
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 1-2 rklkuohukermaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Ota muna ja maito ajoissa huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele 24-koloinen muffinivuoka joko voitelemalla tai käyttämällä paperisilla minimuffinivuoilla.
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Siivilöi kuivat aineet yhteen kulhoon, sekoita toisessa huonenlämpöiset munat, maito ja jäähtynyt voisula.
Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Yhdistä kuivat ja märät ainekset toisiinsa nopeasti, sekoituksen loppuvaiheilla lisää suklaarouhe. Älä ylivatkaa.
Jaa taikina koloihin (taikinaa saattaa jäädä yli, voit paistaa ne samaan aikaan uunissa paperisissa muffinivuoissa), kohoamisvaraa ei tällä taikinalla tarvitse juurikaan jättää.
Paista n. 9-14 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kohonneita ja kypsän näköisiä pinnalta.
Anna muffinien ensin jäähtyä vuoassa muutaman minuutin ajan, ota ne sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa juuri ja juuri valuvaksi, vatkaa se pehmeän voin kanssa kuohkeaksi. Lisää tomusokeri joukkoon, vatkaa muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi kerma vähän kerrallaan, kunnes saat sopivan koostumuksen.
Lusikoi täyte pursotinpussiin, johon on asetettu iso tähtitylla (esim. 1M). Pursota reilusti kuorrutetta leivosten päälle, tarjoile.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä