Maku

Suklaiset laskiaispullat

2 h 20 min
0
0

Suklaiset laskiaispullat

Mikseivät laskiaispullat voisi olla yhtä hyvin suklaisia? Sekä pullataikina että kermavaahto saavat makunsa kaakaojauheesta.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 25 gtuorehiivaa
  • 75 gvoita
  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 3 rklsokeria
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta

Mantelitäyte

  • 400 gmantelimassaa
  • loraus 0maitoa

Kermatäyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 tltomusokeria
  • 1 tlkaakaojauhetta

Koristeluun

  • tomusokeria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Murusta hiiva suureen kulhoon.

Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä 37 asteeseen. Kaada neste hiivan joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut. 

Lisää sokeri, noin puolet vehnäjauhoista ja kaakaojauhe, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan käsin alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin tai kulhon reunoihin.

Peitä vaivattu taikina liinalla, anna kohota vedottomassa paikassa n. 45 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla, leikkaa n. 12 palaan (jos haluat suuria pullia). Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kohoamaan peitettyinä. Anna kohota n. 45-60 minuuttia.

Voitele pullat munalla, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pullia n. 9 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa pullista hatut pois, ota sisälmystä hieman talteen. Sekoita pullan sisälmys mantelimassan ja maitotilkan kanssa tasaiseksi.

Vaahdota kermavaahto kuohkeaksi, lisää tomusokeri ja kaakaojauhe.

Levitä pullan päälle mantelimassaa, pursota tai levitä kermavaahto. Laita kansi päälle ja viimeistele vielä tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä