Maku

Suklaiset laskiaispullat – kaakaolla tuunatut laskiaisherkut maistuvat erityisesti makean ystäville

2 h 20 min
KA
0
0

Suklaiset laskiaispullat saavat makunsa kaakaojauheesta, jota lisätään sekä pullataikinaan että kermavaahtoon. Täytteenä piileksii myös mehevä mantelimassasydän.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (12 kpl)

Pullataikina

  • 25 gtuorehiivaa
  • 75 gvoita
  • 2 1/2 dlmaitoa
  • 3 rklsokeria
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 4 rklkaakaojauhetta

Mantelitäyte

  • 400 gmantelimassaa
  • lorausmaitoa

Kermatäyte

  • 3 dlkuohukermaa
  • 2 tltomusokeria
  • 1 tlkaakaojauhetta

Koristeluun

  • tomusokeria

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Suklaiset laskiaispullat valmistuvat näin:

  1. Murusta hiiva suureen kulhoon.
  2. Sulata voi kattilassa, lisää maito ja lämmitä 37 asteeseen. Kaada neste hiivan joukkoon, sekoita kunnes hiiva on liuennut. 
  3. Lisää sokeri, noin puolet vehnäjauhoista ja kaakaojauhe, sekoita puuhaarukalla. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan käsin alustaen. Vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin tai kulhon reunoihin.
  4. Peitä vaivattu taikina liinalla, anna kohota vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla, leikkaa noin 12 palaan (jos haluat suuria pullia). Pyörittele pulliksi ja laita leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille kohoamaan peitettyinä. Anna kohota noin 45–60 minuuttia.
  6. Voitele pullat munalla, laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Paista pullia noin 9 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
  7. Leikkaa pullista hatut pois, ota sisälmystä hieman talteen. Sekoita pullan sisälmys mantelimassan ja maitotilkan kanssa tasaiseksi.
  8. Vaahdota kermavaahto kuohkeaksi, lisää tomusokeri ja kaakaojauhe.
  9. Levitä pullan päälle mantelimassaa, pursota tai levitä kermavaahto. Laita kansi päälle ja viimeistele vielä tomusokerilla.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa laskiaispullien resepti täältä!

MITÄ PIDIT?
0