Maku

Suklainen uunijäätelö

25 min
1
0

Suklainen uunijäätelö

Täyteläisen suklaauunijäätelön maustaa kirpakka passionhedelmä. Tämä täydellinen jälkiruoka kruunaa kesäpäivän!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 50 gkaurakeksejä (murusteltuna)
  • 2 rklvoita (sulatettuna)
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 4 kplpassiohedelmää
  • 5 dlkermajäätelöä (suklaa)

Marenki

  • 2 kplvalkuaista
  • 1 dlsokeria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Sekoita keksimuruihin voisula ja kardemumma. Jaa seos uuninkestävien annosvuokien tai -lasien pohjalle. Nosta astiat pakastimeen.

Halkaise passiohedelmät ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri loppuvaiheessa koko ajan vatkaten. Marenki on valmista, kun se on kiiltävän valkoista ja kiinteää.

Siirrä marenki pursotinpussiin.

Pyöritä jäätelöstä 6 palloa ja kippaa ne laseihin. Jaa passiohedelmäliha laseihin.

Pursota marenki annosvuokien tiiviiksi ”kansiksi”.

Ruskista suklaisten uunijäätelöiden marenkipinta kaasupolttimella tai uunissa grillivastusten alla parin minuutin ajan.

Tarjoa suklaiset uunijäätelöt heti.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä