Suklainen sitrus-mustikkakakku

4 h 15 min
4.5
0

Suklainen sitrus-mustikkakakku

Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 3 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 30 gtummaa suklaata (rouhittuna)
  • 1/2 dlmantelirouhetta

Täyte

  • 126 gvaniljakastikeaineksia
  • 4 1/2 dlkuohukermaa
  • 5 dlhedelmäjogurttia (rasvaton, laktoositon) (sitruuna)
  • 3 dlmustikoita

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sekaan keskenään sekoitetut jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle suklaa- ja mantelirouhe.
Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kumoa paistettu pohja laakealle tasolle, jolle olet ripotellut sokeria. Anna jäähtyä. Irrota pohjasta leivinpaperi.
Leikkaa irtopohjavuokaa apuna käyttäen pohjataikinasta kaksi pyöreää palaa. Pane toinen pala leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle suklaa-mantelirouhepuoli ylöspäin.
Valmista täyte. Pane jogurtti kahvinsuodatinpusseihin siivilään valumaan noin tunnin ajaksi.
Yhdistä sillä välin kerma ja vaniljakastikeainekset kulhoon. Anna turvota noin 15 minuuttia ja lisää lopuksi valunut sitruunajogurtti sekä kaksi kolmasosaa tuoreista mustikoista.
Kumoa suurin osa vanilja-sitrusseoksesta irtopohjavuokaan toisen taikinapohjan päälle. Tasoita pinta.
Lisää päälle toinen taikinapala ja paina kansipala tiiviisti täytteen päälle.
Nosta peitettynä viileään noin kolmeksi tunniksi.
Koristele pinta jäljellä olevalla vanilja-sitruunaseoksella ja tuoreilla mustikoilla. Nosta tarjolle.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä