Rennosti nakuna! Suklaista rahkakakkua ei tarvitse kuorruttaa – nappaa talteen hurmaava resepti
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Rahkalla rikastettu suklaakakkupohja saa väliinsä raikkaan täytteen. Lopuksi suklainen rahkakakku koristellaan simppelisti mutta näyttävästi passiohedelmillä ja kukkasilla.

Reseptin ainekset 8 annosta
Pohja
2 dlsokeria
2munaa
125 gvoita
250 gmaitorahkaa
2½ dlvehnäjauhoja
4 rklkaakaojauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
Täyte
4 dlkuohukermaa
250 gmaitorahkaa
3passiohedelmää
½ dlsokeria
1 dlmaitoa (kostutukseen)
Koristeeksi
2passiohedelmää
syötäviä kukkia
Suklainen rahkakakku valmistetaan näin:
- Vaahdota sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi. Lisää jäähtynyt voisula ja maitorahka vaahdon joukkoon. Sekoita kevyesti pyöritellen.
- Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pingota leivinpaperi (ø 18–20 cm) irtopohjavuokaan. Voitele vuoan reunat voilla ja jauhota kaakaojauheella. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
- Kumoa kakku sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa neljään osaan.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää rahka. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisus täytteeseen. Sekoita ja mausta sokerilla.
- Kokoa kakku. Laita yksi kakkupohja tarjoilualustalle. Kostuta maidolla ja levitä päälle 1/4 täytteestä. Toista, kunnes kakku on kasattu. Koristele passiohedelmillä ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Saat kakusta gluteenittoman, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.