4(8)
Rennosti nakuna! Suklaista rahkakakkua ei tarvitse kuorruttaa – nappaa talteen hurmaava resepti
2 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 2 h
Rahkalla rikastettu suklaakakkupohja saa väliinsä raikkaan täytteen. Lopuksi suklainen rahkakakku koristellaan simppelisti mutta näyttävästi passiohedelmillä ja kukkasilla.
Julkaistu 5.4.2022
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
Pohja
2 dlsokeria
2munaa
125 gvoita
250 gmaitorahkaa
2½ dlvehnäjauhoja
4 rklkaakaojauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
Täyte
4 dlkuohukermaa
250 gmaitorahkaa
3passiohedelmää
½ dlsokeria
1 dlmaitoa (kostutukseen)
Koristeeksi
2passiohedelmää
syötäviä kukkia

Suklainen rahkakakku valmistetaan näin:

  1. Vaahdota sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi. Lisää jäähtynyt voisula ja maitorahka vaahdon joukkoon. Sekoita kevyesti pyöritellen.
  2. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Pingota leivinpaperi (ø 18–20 cm) irtopohjavuokaan. Voitele vuoan reunat voilla ja jauhota kaakaojauheella. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  5. Kumoa kakku sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa neljään osaan.
  6. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää rahka. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi sisus täytteeseen. Sekoita ja mausta sokerilla.
  7. Kokoa kakku. Laita yksi kakkupohja tarjoilualustalle. Kostuta maidolla ja levitä päälle 1/4 täytteestä. Toista, kunnes kakku on kasattu. Koristele passiohedelmillä ja syötävillä kukilla.

Vinkki!

Saat kakusta gluteenittoman, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Kommentoi »