Maku

Suklainen porkkanakakku

2 h
5
1

Sisällä ihanan mehevä porkkanakakku tuorejuustotäytteellä ja päällä suussasulava suklaa, täydellinen talven yhdistelmä. Tämä suklainen porkkanakakku on kokeilemisen arvoinen!
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (10 annosta)

  • 4,5 dlruokosokeria
  • 5 kplkananmunia
  • 4,5 dlrypsiöljyä
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1,5 tlruokasoodaa
  • 1,5 tlleivinjauhetta
  • 1,5 tlkanelia
  • 0,5 tlneilikkaa
  • 0,5 tlinkivääriä
  • 450 gporkkanaraastetta
  • 0,5 tlsuolaa

Täyte

  • 100 gvoita
  • 6 dltomusokeria
  • 1 rklvettä
  • 400 gtuorejuustoa (Philadelphia)

Kuorrutus

  • 3 dlsokeria
  • 1,5 dlkaakaojauhetta (Van Houten)
  • 3 dlkermaa
  • 6 kplkeltuaista
  • 450 gvoita
  • 6 kplvalkuaista
  • 3 tlvaniljasokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Suklainen porkkanakakku valmistuu näin:

Raasta porkkanat. Sekoita sokeri, öljy sekä munat kevyesti sekaisin. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää munaseokseen pienissä erissä siivilän läpi. Sekoita hyvin kaikki ainekset keskenään, lisää lopuksi porkkanaraaste.

Paista 170 asteessa mieluiten kahdessa samankokoisessa voidellussa ja leivinpaperilla vuoratussa vuoassa (24cm), mutta yksi isompikin käy. Paistoaika on noin puolisen tuntia, jos taikina on kahdessa vuoassa. Riippuu siis paistotavasta, kannattaa seurata tikun kanssa, ettei pohjat pääse kuivumaan liiaksi.

Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja valmista sillä välin täyte. Sekoita voi ja tomusokeri keskenään hyvin vatkaten ja lisää hiukan vettä. Lisää lopuksi tuorejuusto. Täytä kakku.

Valmista suklaakuorrute. Sekoita keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumenna rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hyvin.

Vatkaa pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisää täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Lisää valkuaiset yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätä loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, sitä voi pitää hetken jääkaapissa kovettumassa. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!

MITÄ PIDIT?
5