Suklainen porkkanakakku

2 h
5
0

Suklainen porkkanakakku

Sisällä ihanan mehevä porkkanakakku tuorejuustotäytteellä ja päällä suussa sulava suklaa, täydellinen talven yhdistelmä.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 4,5 dlruokosokeria
  • 5 kplkananmunia
  • 4,5 dlrypsiöljyä
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1,5 tlruokasoodaa
  • 1,5 tlleivinjauhetta
  • 1,5 tlkanelia
  • 0,5 tlneilikkaa
  • 0,5 tlinkivääriä
  • 450 gporkkanaraastetta
  • 0,5 tlsuolaa

Täyte

  • 100 gvoita
  • 6 dltomusokeria
  • 1 rklvettä
  • 400 gtuorejuustoa (Philadelphia)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Raastetaan porkkanat. Sekoitetaan sokeri, öljy sekä munat kevyesti sekaisin. Sekoitetaan keskenään kaikki kuivat aineet ja lisätään munaseokseen pienissä erissä siivilän läpi. Sekoitetaan hyvin kaikki ainekset keskenään, lisätään lopuksi porkkanaraaste. Paistetaan 170 asteessa mieluiten kahdessa samankokoisessa voidellussa ja leivinpaperilla vuoratussa vuoassa (24cm), mutta yksi isompikin käy. Paistoaika on noin puolisen tuntia, jos taikina on kahdessa vuoassa, riippuu siis paistotavasta, kannattaa seurata tikun kanssa, ettei pohjat pääse kuivumaan liiaksi. Annetaan pohjan jäähtyä kunnolla ja valmistetaan sillä välin täyte. Sekoitetaan voi ja tomusokeri keskenään hyvin vatkaten ja lisätään hiukan vettä. Lopuksi lisätään tuorejuusto. Täytetään kakku. Valmistetaan suklaakuorrute ohjeen mukaan ja levitetään kakun päälle. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä