Maku

Suklainen päärynätorttu

1 h
4.5
1

Suklainen päärynätorttu

GL
1
4.5
Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 1 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 3 kplpäärynää
  • 1 dlpistaaseja (rouhittuna)

Lisäksi

  • 2 tltomusokeria
  • 1 rklpistaaseja (rouhittuna)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää kaakaojauhe ja anna sen liueta. Jätä seos odottamaan.
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon vuorotellen voi-kaakaoseos ja mantelijauhot. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 × 24 cm tai Ø 24 cm) ja tasoita.
Halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Ulkomaiset päärynät kannattaa kuoria. Asettele päärynänpuolikkaat tortun pintaan leikuupinta alaspäin. Ripottele päälle pistaasirouhetta.
Kypsennä torttua 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes torttu on reunoiltaan hyytynyt, mutta keskeltä aavistuksen löysä. Nosta torttu uunista ja aseta sen päälle esim. suuri lautanen tai tarjotin. Päärynätorttu jatkaa pöydällä vielä kypsymistään, ja siitä tulee sopivan mehevä.
Siivilöi suklaisen päärynätortun pintaan tomusokeria ja ripottele pistaasirouhetta koristeeksi.
Lämpimän päärynätortun seuraan sopii vaniljajäätelö tai kermavaahto.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä