Maku

Suklainen nektariinikeikauskakku ihastuttaa maitosuklaan ystäviä

1 h 20 min
0
0

Suklainen nektariinikeikauskakku ihastuttaa maitosuklaan ystäviä

GL
0
0
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Suklainen nektariinikeikauskakku on kesän hittileivonnainen, jonka taikinassa maistuu maitosuklaa. Kokeile kakkuun nektariinien sijaan myös mansikoita, puolukoita ja punaherukoita.

Ainekset (10 annosta)

Vuokaan

  • 25 gvoita
  • 1/2 dlsokeria
  • 6nektariinia

Pohja

  • 1/2 dlmaitoa
  • 1 tlpsylliumia
  • 150 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 2 dlgluteenitonta jauheseosta (esim. Semperin hieno gluteeniton jauhoseos)
  • 1/2 dltummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 100 gmaitosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Suklainen nektariinikeikauskakku leivotaan näin:

  1. Mittaa voi tasapohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjalle ja nosta vuoka uuniin, kunnes voi sulaa.
  2. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi voisulan kanssa.
  3. Halkaise nektariinit, poista kivet. Asettele puolikkaat vuokaan leikkauspinta alaspäin.
  4. Sekoita maito ja psyllium pienessä kulhossa ja anna turvota 5 minuuttia.
  5. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää maito-psylliumseos.
  6. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Rouhi suklaa. Sekoita jauhoseos ja suklaa taikinaan. Levitä taikina vuokaan nektariinien päälle.
  7. Paista nektariinikeikausta 175 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.

Jos käytät irtopohjavuokaa, laita leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Paista kakku uunipellin päällä, ettei reunojen välistä valuva rasva valahda ja kärähdä uuniin.

MITÄ PIDIT?
0