0(0)
Suklainen nektariinikeikauskakku ihastuttaa maitosuklaan ystäviä
Gluteeniton
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h
Suklainen nektariinikeikauskakku on kesän hittileivonnainen, jonka taikinassa maistuu maitosuklaa. Kokeile kakkuun nektariinien sijaan myös mansikoita, puolukoita ja punaherukoita.
20.7.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 annosta
Vuokaan
25 gvoita
1/2 dlsokeria
6nektariinia
Pohja
1/2 dlmaitoa
1 tlpsylliumia
150 gvoita
2 dlsokeria
2munaa
2 dlgluteenitonta jauheseosta (esim. Semperin hieno gluteeniton jauhoseos)
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
100 gmaitosuklaata (rouhittuna)

Suklainen nektariinikeikauskakku leivotaan näin:

  1. Mittaa voi tasapohjaisen kakkuvuoan (ø 24 cm) pohjalle ja nosta vuoka uuniin, kunnes voi sulaa.
  2. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi voisulan kanssa.
  3. Halkaise nektariinit, poista kivet. Asettele puolikkaat vuokaan leikkauspinta alaspäin.
  4. Sekoita maito ja psyllium pienessä kulhossa ja anna turvota 5 minuuttia.
  5. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää maito-psylliumseos.
  6. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Rouhi suklaa. Sekoita jauhoseos ja suklaa taikinaan. Levitä taikina vuokaan nektariinien päälle.
  7. Paista nektariinikeikausta 175 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.

Jos käytät irtopohjavuokaa, laita leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Paista kakku uunipellin päällä, ettei reunojen välistä valuva rasva valahda ja kärähdä uuniin.

Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Sulata voi tasapohjaisen vuoan pohjalla. Lisää sokeri ja sekoita se voisulan kanssa vuoan pohjalle.
Vaihe 2
Halkaise nektariinit ja poista kivet. Asettele puolikkaat leikkauspinta alaspäin vuoan pohjalle vieri viereen.
Vaihe 3
Tee taikina ja levitä se tasaisesti vuokaan nektariinien päälle. Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin ja paista 45 minuuttia.
Vaihe 4
Jäähdytä suklaista keikauskakkua 15 minuuttia ennen kuin kumoat kakun. Irrota reunat veitsellä. Kumoa kakku lautaselle ja nosta vuoka pois.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.