Suklainen nektariinikeikauskakku on kesän hittileivonnainen, jonka taikinassa maistuu maitosuklaa. Kokeile kakkuun nektariinien sijaan myös mansikoita, puolukoita ja punaherukoita.
Sekoita maito ja psyllium pienessä kulhossa ja anna turvota 5 minuuttia.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää maito-psylliumseos.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Rouhi suklaa. Sekoita jauhoseos ja suklaa taikinaan. Levitä taikina vuokaan nektariinien päälle.
Paista nektariinikeikausta 175 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.
Jos käytät irtopohjavuokaa, laita leivinpaperi pohjan ja reunan väliin. Paista kakku uunipellin päällä, ettei reunojen välistä valuva rasva valahda ja kärähdä uuniin.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Sulata voi tasapohjaisen vuoan pohjalla. Lisää sokeri ja sekoita se voisulan kanssa vuoan pohjalle.