Maku

Suklainen marjatorttu

40 min
3
0

Suklainen marjatorttu

GL
0
3
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 kpl)

Vuoan voiteluun

  • 1 rklmargariinia (rasvaa 60 %)
  • 2 rklkookoshiutaleita

Pohja

  • 2 kplmunaa
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Päälle

  • 15 dlmarjoja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN15 min

Voitele torttuvuoka (Ø 28 cm) huolellisesti ja jauhota se kookoshiutaleilla.

Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kaakaojauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita vähitellen vähän jäähtyneen suklaan joukkoon.

Kaada tai pursota täyte torttupohjan päälle. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja koristele torttu näyttäväksi mansikoilla, vadelmilla, mustikoilla ja lakoilla. Muutama vihreä mansikanlehti tai herukanterttu viimeistelee leivonnaisen.
Tarjoa suklainen marjatorttu syksyisen menun jälkiruokana.

•Jos käytät pakastemarjoja, valmista tortun pintaan kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä