Maku

Suklainen marenki-passiokakku

1 h 10 min
4.2
0

Suklainen marenki-passiokakku

Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 palaa)

Kakkupohjat

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 kplkeltuaista
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3/4 dlviiden hedelmän mehua

Marenki

  • 4 kplvalkuaista
  • 3 dlsokeria

Passiokiisseli

  • 5 dlviiden hedelmän mehua
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 4 rklperunajauhoja
  • 4 kplpassiohedelmää

Lisäksi

  • 4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 rklsokeria
  • 3 tlvanilliinisokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN25 min

Leivinpaperoi 2 uunipeltiä. Piirrä papereille 3 ympyrää (halkaisija 20 cm). Yksi yhdelle pellille ja kaksi toiselle.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Mittaa joukkoon neste ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmen osaan pelleille ja levitä ymypöiden sisään.

Vaahdota valkuiaiset. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes marenki on jäykkää ja kiiltävää. Jaa marenkiseos kakkupohjien päälle. Muotoile lusikan selällä marenkikerroksiin huippuja.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Irrota jäähtyneet kakkupohjat lastan avulla.

Valmista passiokiisseli. Mittaa kattilaan mehu, sokeri, munat sekä perunajauhot. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Siirrä kattila sivuun ja anna kiisselin jäähtyä. Halkaise passiohedelmät ja lusikoi hedelmäliha kiisselliin. Sekoita tasaiseksi.

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja kääntele jäähtyneen kiisselin joukkoon.

Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua siten, että jaat täytteen kahden kakkulevyn väliin. Nosta kaunein marenki-kakkulevy päällimmäiseksi. koristele suklainen marenki-passiokakku marjoilla ja passiohedelmillä.

*Jos vierastat passiohedelmän siemeniä, voit siivilöidä siemenet pois ja käyttää pellkän mehun, Silloin tarvitset pari ekstrahedelmää.

*Kakkupohjat voit paistaa jo edellisenä päivänä. Rakenna kakku vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin marenki on rapeimmillaan.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä