Suklainen kastanjamousse sulaa suuhun! Kermavaahdon ja mandariiniviipaleiden kera tarjottu jälkiruoka saa hymyilemään jokaisella lusikallisella
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Kuohkea kastanjamousse maustetaan mandariinilla ja suklaalla. Jälkiruoan innoittajana toimii maltalainen joulujuoma, ”Imbuljuta tal-Qastan”, eli kastanjainen suklaakeitto.
GL
0
Kuvat
Julkaistu 13.12.2022

Suklainen kastanjamousse sulaa suuhun! Kermavaahdon ja mandariiniviipaleiden kera tarjottu jälkiruoka saa hymyilemään jokaisella lusikallisella
Reseptin ainekset (6 annosta)
- ½ ps (250 g)kastanjoita
- 3 mandariinia (luomu)
- 1 l vettä
- 1 kanelitanko
- ½ dl vaahterasiirappia
- ¼ tl piparkakkumaustetta
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl vispikermaa
- 2 valkuaista
LISÄKSI
- 1 dl vispikermaa
- 4 rkl ranskankermaa
- 1 rkl sokeria
- ¼ tl kanelia
Suklainen kastanjamousse – ohje:
- Huutele ja kuivaa kastanjat. Pane ne tukevalle alustalla ja halkaise terävällä veitsellä.
- Pese kaksi mandariinia. Raasta toisen kuoren oranssi osa ja leikkaa toisen kuori suikaleiksi. Purista mandariinien mehu kulhoon. Kuori viimeinen mandariini ja leikkaa siivuiksi.
- Kuumenna vesi kattilassa. Keitä kastanjoita, mandariininkuorisiivuja ja kanelitankoa 15 minuuttia. Siivilöi kastanjat ja poista kuoret.
- Pane kastanjat tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi, mandariininkuoriraaste ja -mehu sekä piparkakkumauste. Soseuta tasaiseksi.
- Ota 4 palaa suklaata sivuun. Sulata loppu suklaa. Sekoita kastanjasose suklaaseen. Anna jäähtyä seuraavan vaiheen ajan.
- Vaahdota kerma (2 dl). Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos kermaan. Kääntele valkuaisvaahto sekaan nuolijalla nostellen. Pane mousse laakeaan astiaan tai jaa annoskulhoihin. Laita jääkaappiin 1–2 tunniksi.
- Vaahdota kerma ja ranskankerma. Mausta sokerilla. Tee moussesta annokset kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Koristele mandariinilla, suklaalla ja kermavaahdolla.

Helppo piparkakkumousse
Maku

Kahvi-suklaamousse – kahvin ja suklaan lyömätön yhdistelmä ilahduttaa kuohkeassa jälkkärissä
Kotivinkki

Hans Välimäen silkkinen suklaamousse valmistuu vain kolmesta raaka-aineesta – nappaa huippukokin resepti!
Meillä kotona

Vegaaninen suklaamousse – rakas klassikkojälkiruoka ilman maitoa tai munia
Maku

Konjakilla maustettu suklaamousse – syntisen hyvä jälkiruoka aikuiseen makuun
Maku

Appelsiini-suklaamousse – helppo jälkiruoka, joka sopii sekä arkeen että juhlaan
Maku

Jouluinen suklaajuustokakku saa raikkautta appelsiinista ja mausteisuutta piparipohjasta – nappaa herkkuresepti talteen!
Kotivinkki

Tuhti ja tahmainen! Persimoni-suklaajuustokakku tarjoaa ylellisen päätöksen juhla-aterialle
Maku