Maku

Suklainen kastanjamousse sulaa suuhun! Kermavaahdon ja mandariiniviipaleiden kera tarjottu jälkiruoka saa hymyilemään jokaisella lusikallisella

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Kuohkea kastanjamousse maustetaan mandariinilla ja suklaalla. Jälkiruoan innoittajana toimii maltalainen joulujuoma, ”Imbuljuta tal-Qastan”, eli kastanjainen suklaakeitto.
GL
0
0
Julkaistu 13.12.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • ½ ps (250 g)kastanjoita
  • 3 mandariinia (luomu)
  • 1 l vettä
  • 1 kanelitanko
  • ½ dl vaahterasiirappia
  • ¼ tl piparkakkumaustetta
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 valkuaista

LISÄKSI

  • 1 dl vispikermaa
  • 4 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl kanelia
Tulosta

Suklainen kastanjamousse – ohje:

  1. Huutele ja kuivaa kastanjat. Pane ne tukevalle alustalla ja halkaise terävällä veitsellä.
  2. Pese kaksi mandariinia. Raasta toisen kuoren oranssi osa ja leikkaa toisen kuori suikaleiksi. Purista mandariinien mehu kulhoon. Kuori viimeinen mandariini ja leikkaa siivuiksi.
  3. Kuumenna vesi kattilassa. Keitä kastanjoita, mandariininkuorisiivuja ja kanelitankoa 15 minuuttia. Siivilöi kastanjat ja poista kuoret.
  4. Pane kastanjat tehosekoittimen kulhoon. Lisää siirappi, mandariininkuoriraaste ja -mehu sekä piparkakkumauste. Soseuta tasaiseksi.
  5. Ota 4 palaa suklaata sivuun. Sulata loppu suklaa. Sekoita kastanjasose suklaaseen. Anna jäähtyä seuraavan vaiheen ajan.
  6. Vaahdota kerma (2 dl). Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos kermaan. Kääntele valkuaisvaahto sekaan nuolijalla nostellen. Pane mousse laakeaan astiaan tai jaa annoskulhoihin. Laita jääkaappiin 1–2 tunniksi.
  7. Vaahdota kerma ja ranskankerma. Mausta sokerilla. Tee moussesta annokset kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Koristele mandariinilla, suklaalla ja kermavaahdolla.
Kommentoi »