Maku

Suklainen karpalo-juustokakku

16 h 55 min
3.9
0

Suklainen karpalo-juustokakku

Juustokakkutäyte piiloutuuu kuohkeiden sokerikakkupohjien väliin! Suklainen karpalojuustokakku yhdistää kirpeänmakeat kuivatut karpalot ja täyteläisen mascarponen sekä makean maitosuklaan.
Teksti Kati Olmala
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Täyte 1

  • 300 gkuivattuja karpaloita
  • 3/4 dlvettä

Täyte 2

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (vaahtoutuvaa, Flora vispi)
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 200 gmaitosuklaata

Koristeluun

  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklkoristerakeita (esim. pehmeitä hopeakuulia ja karpalorakeita)

Tee näin

16 h 55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN16 h

Pane juustokakun täytteen kuivatut karpalot edellisiltana veteen likoamaan. Säästä muutama karpalo koristeeksi. Vettä voi olla sen verran, että karpalot peittyvät. Säilytä jääkaapissa.

Vatkaa pohjan munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.

Siivilöi kuivat aineet joukkoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Paista 225 asteessa 5–7 minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Soseuta karpalot (veden kera) sauvasekoittimella.

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Raasta puolet suklaasta. Sulata toinen puolikas suklaalevystä varovasti mikrossa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarponejuusto, sokeri ja sula suklaa.

Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos vaahtoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin.

Lisää raastettu suklaa varovasti sekoittaen.

Leikkaa kääretorttupohjasta kaksi 20–24 cm:n irtopohjavuoan kokoista ympyrää. Nosta toinen pohjista vuokaan.

Levitä pohjan päälle puolet karpalososeesta.

Levitä soseen päälle täyte 2.

Levitä suklaatäytteen päälle varovasti loput karpalososeesta.

Pane toinen kääretorttupohja kanneksi ja paina tasaiseksi.

Anna suklaisen karpalo-juustokakun hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota karpalo-juustokakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele suklainen karpalo-juustokakku kaakaojauheella, kuivatuilla karpaloilla, karpalorakeilla ja hopeakuulilla.

Vinkki!

  • Rakenna ylimääräisestä kääretorttu-pohjasta ja täytteistä jälkiruoka Pappilan hätävaran tyyliin.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä