2,8(6)
Suklainen kääretorttukakku
25 min
Kääretortusta teet nopeasti hauskan ja juhlavankin kakun, kun kuorrutat sen kermavaahdolla, suklaakuorrutteella tai sokerikuorrutteella. Suklainen kääretorttukakku on ihanan vaivaton valinta vaikkapa lasten synttäreille!
20.1.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Kääretorttutaikina
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
3/4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
450 gsuklaa-pähkinälevitettä (Nutellaa)
1 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispiä)
Kuorrute
100 gtummaa suklaata
1 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispiä)
100 gmaustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun
75 gsuklaamakeisia (ranskanpastilleja)
75 gmakeisia (Marianne Crush -jauhetta)
2 rklsitruunamelissaa

Suklainen kääretorttukakku – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  3. Ota kypsä kääretorttupohja uunista ja kumoa puhtaan leivinliinan päälle. Poista leivinpaperi heti varovasti vetäen.
  4. Anna pohjan jäähtyä hetki. Mittaa sillä välin Nutella ja Flora Vispi kulhoon. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä seos pohjan päälle.
  5. Kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Käännä valmis torttu siten, että sauma jää alapuolelle.
  6. Kuorrutetta varten mittaa suklaa ja Flora Vispi kattilaan. Lämmitä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon tuorejuusto. Levitä seos kääretorttukakun pinnalle.
  7. Koristele kääretorttukakku ranskanpastilleilla, Marianne crush -rouheella ja sitruunamelissan lehdillä.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.