Maku

Suklainen kääretorttukakku

25 min
3
1

Kääretortusta teet nopeasti hauskan ja juhlavankin kakun, kun kuorrutat sen kermavaahdolla, suklaakuorrutteella tai sokerikuorrutteella. Suklainen kääretorttukakku on ihanan vaivaton valinta vaikkapa lasten synttäreille!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (12 annosta)

Kääretorttutaikina

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 450 gsuklaa-pähkinälevitettä (Nutellaa)
  • 1 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispiä)

Kuorrute

  • 100 gtummaa suklaata
  • 1 dlvaahtoutuvaa kasvisrasvasekoitetta (Flora Vispiä)
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun

  • 75 gsuklaamakeisia (ranskanpastilleja)
  • 75 gmakeisia (Marianne Crush -jauhetta)
  • 2 rklsitruunamelissaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista suklainen kääretorttukakku näin:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

Ota kypsä kääretorttupohja uunista ja kumoa puhtaan leivinliinan päälle. Poista leivinpaperi heti varovasti vetäen.

Anna pohjan jäähtyä hetki. Mittaa sillä välin Nutella ja Flora Vispi kulhoon. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Levitä seos pohjan päälle.

Kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Käännä valmis torttu siten, että sauma jää alapuolelle.

Kuorrutetta varten mittaa suklaa ja Flora Vispi kattilaan. Lämmitä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkon tuorejuusto. Levitä seos kääretorttukakun pinnalle.

Koristele kääretorttukakku ranskanpastilleilla, Marianne crush -rouheella ja sitruunamelissan lehdillä.

MITÄ PIDIT?
3