Maku

Suklainen capuccinokakku

6 h 15 min
4.3
0

Suklainen capuccinokakku

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklperunajauhoja
  • 5 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria

Täyte

  • 2 kplliivatelehteä
  • 2 rklvettä
  • 1 rklpikakahvijauhetta (espresso)
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 15 %) (maustamaton)
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkuohukermaa

Kostutus

  • 3/4 dlkahvijuomaa (kylmänä)

Kuorrutus

  • 50 gvoita
  • 2 rklkahvijuomaa (kuumana)
  • 2 rklpikakahvijauhetta (espresso)
  • 4 dltomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Koristeluun

  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

6 h 15 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN5 h 25 min

Valmista pohja. Voitele ja jauhota 2 1/2 litran tasapohjainen kakkuvuoka. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuiva-aineseos vaahtoon kolmessa erässä siivilän läpi, samalla puuhaarukalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 25 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla, ettei kakun pinta tummu liikaa.

Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu mitään ja kakku on irronnut hieman vuoan reunoista. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Leikkaa kakku täyttämistä varten sahalaitaisella veitsellä kolmeksi yhtä paksuksi levyksi.

Valmista täyte. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita murukahvi kiehuvan kuumaan veteen. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan murukahviin. Kaada vähän jäähtynyt kahvi ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahto kolmessa erässä tuorejuustoseokseen, jolloin täytteestä tulee kuohkea.

Kokoa kakku. Nosta alin kakkupohja tarjoiluvadille ja suojaa reunat voipaperisuikaleilla. Kostuta kakkupohja voitelusiveltimellä. Levitä puolet täytteestä pohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Kostuta se. Levitä pohjalle loput täytteestä. Lisää päällimmäinen pohjalevy ja kostuta se. Peitä kakku kelmulla ja/tai alumiinifoliolla ja nosta päälle kevyt paino esim. muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kuorruta ja viimeistele suklainen cappuccinokakku mieluiten vasta vähän ennen tarjoilua. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Lisää kuumaan veteen liuotettu murukahvi sekä sokerit. Sekoita tasaiseksi, älä keitä. Suojaa kuorruttamisen ajaksi tarjoiluastian reunat voipaperisuikaleilla. Kaada lämmin kuorrutus kakulle ja anna sen valua reunoille. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja poista paperisuikaleet tarjoiluvadin reunoilta.

Höylää terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä jääkaappikylmästä suklaasta lastuja cappuccinokakun päälle.

Vinkki!

Koristele tarjoiluastian reunat syötävillä sinisillä orvokeilla. Kun koristelet kukilla kakkuja tai kakkuvateja, tarkista ehdottomasti, että kukat ovat syötäväksi sopivia.
MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä