Maku

Suklaawhoopie

1 h 10 min
4
3

Suklaawhoopie

Whoopievillitys on tehnyt pehmeästä amerikkalaisesta täyteleivoksesta kahvipöydän halutuimman herkun.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkevytmaitoa

Suklaamoussetäyte

  • 50 gtummaa suklaata
  • 1 1/4 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valkosuklaa-limettirahka

  • 50 gvalkosuklaata
  • 150 gmaitorahkaa (valkosuklaa-limetti)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

Pursota tai nostele pikkulusikoiden avulla taikinasta nokareita (Ø 2 1/2 cm) leivinpaperin päälle pellille. Jätä nokareiden väliin leviämisvaraa.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohjat ennen täyttämistä.

Valmista täytteet tai tee vain toista täytettä tupla-annos.

Suklaamoussetäyte: Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaata välillä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto suklaan joukkoon. Nosta kulho jääkaappiin jähmettymään 15 minuutiksi. Pursota tai lusikoi täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi.

Valkosuklaa-limettirahka: Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaata välillä. Lusikoi rahka kulhoon. Kaada jäähtynyt suklaa rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota tai lusikoi täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi.

Siivilöi pinnalle tomusokeria. Säilytä suklaawhoopiet jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä