Maku

Suklaatryffelivaahto

20 min
5
0

Pehmeän täyteläinen pikkuisen espressoltakin vivahtava suklaavaahto sopii talviseksi jälkiruuaksi. Nauti sinällään tai keitä kylkeen kupponen laadukasta tummapaahtoista kahvia.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (6 kpl)

  • 400 gmascarponejuustoa
  • 3 dlkermaa
  • 15 kplsuklaatryffeleitä
  • 3 rklespressoa

Lisäksi

  • Sopivasti sokeria, luraus kahvilikööriä. Koristellaan suklaatryffeleillä sekä kahvipapukarkeilla.

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Laitetaan kattilaan reilu puoli desiä kermaa sekä tryffelit. Lämmitetään varovasti ja sulatetaan. Annetaan seoksen jäähtyä. Vatkataan loppu kerma vaahdoksi, sekoitetaan se mascarponen kanssa. Lisätään joukkoon jäähtynyt espresso sekä tryffeliseos ja tarpeen vaatiessa myös sopivasti sokeria. Lopuksi joukkoon voi lurauttaa ruokalusikallisen tai pari kahvilikööriä.

MITÄ PIDIT?
5