Kotivinkki

Suklaatryffelikakku

5 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
5 h
Tämän joulukakun täyteläisen maun takaavat mantelipohja, suklainen täyte sekä pähkinöillä ja vaahdotetulla kermalla kruunattu päällys. Herranjestas, miten herkullista!
4.2
0
Julkaistu: 27.10.2012


Reseptin ainekset (12-16 palaa)

Mantelipohja

  • 2 pktmantelimassaa (400 g)
  • 100 gtummaa suklaata
  • 1kananmuna
  • voita tai margariinia voiteluun

Tryffelitäyte

  • 300 gmaitosuklaata
  • 200 gtummaa suklaata
  • 3 dlvispikermaa
  • ½ dlmustaherukka- mehutiivistettä
Tulosta

1. Valmista pohja. Aja mantelimassa ja suklaa tasaiseksi seokseksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Voit myös raasta ne ja yhdistää raasteet. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat. Tasoita massa vuoan pohjalle (tarvittaessa öljytyin) käsin painellen. Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Paloittele tryffelitäytteen suklaat. Kiehauta kerma kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sulata suklaa kermaan. Nosta tarvittaessa takaisin lämpimälle liedelle ja sekoittele. Lisää tasaiseen massaan lopuksi mustaherukkamehu.

4. Kaada tryffelimassa jäähtyneen pohjan päälle ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään viisi tuntia.

5. Irrota suklaatryffelikakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja lisää siihen ranskankerma. Mausta sokereilla. Levitä kermaseos kakun päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseosta ja siivilöi kakun päälle lopuksi kaakaohuntu.

Kommentoi »