Maku

Suklaatorttu (Chocolate Cake)

1 h 5 min
0
0

Suklaatorttu (Chocolate Cake)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 150 gtummaa suklaata
  • 125 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 2 kplkeitettyä perunaa (soseutettuna)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 3/4 dlkevytmaitoa

Täyte ja kuorrute

  • 120 gsuklaata
  • 1/2 dlkermalikööriä (Baileys)
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dltomusokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN30 min

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 22 sentin kakkuvuoka.

Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten. Lisää vaahtoon jäähtynyt perunasose (1 1/2 dl)  ja sulatettu suklaa.

Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhot taikinaan yhdessä maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti taikinan joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista kakkua 25–30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tulitikkuun ei tartu taikinaa.

Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se sitten kahteen osaan.

Tee täyte ja kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Sekoita likööri ja kerma tomusokerin joukkoon. Yhdistä seos suklaaseen. Levitä puolet täytteestä kakun väliin ja puolet pinnalle.

•Halutessasi voit jättää matalan kakun halkaisematta ja levittää kaiken täytteen kakun pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä