Kotivinkki

Suklaatikkarit muuntautuvat talvisessa taikatempussa unelmien kaakaoksi – uita kuumassa maidossa ja nauti!

2 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h
Herkullisin talvijuoma valmistetaan oikeasta suklaasta, jonka mukaan sujautetaan vaikka salmiakkirouhetta tai appelsiinia. Kuumenna maito, upota suklaatikkarit höyryäviin mukeihin ja sekoittele. Nämä suloisuudet toimivat myös myyjäisissä tai herkkulahjana.
GL
KA
0
0
Julkaistu: 25.11.2021


Ainekset (Noin 15 kpl)

Ainekset

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g maitosuklaata
  • 1 tlkkondensoitua maitoa (397 g)
  • ½ dlkuohukermaa

Lisäksi

  • pieniä vaahtokarkkeja
  • polkakarkkeja
  • vadelmarouhetta
  • appelsiinin kuoriraastetta
  • salmiakkirouhetta
Tulosta

Suklaatikkarit valmistuvat näin:

  1. Rouhi suklaat. Kuumenna kondensoitu maito ja kerma kattilassa höyryäväksi. Siirrä kattila sivuun ja lisää suklaarouheet. Sekoita, kunnes suklaat sulavat. Kuumenna tarvittaessa lisää.
  2. Lusikoi suklaaseos muotteihin ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Työnnä jäätelötikut muotteihin, kun suklaamassa on hieman ­kovettunut ja tikut pysyvät pystyssä. Anna ­kovettua pari tuntia.
  3. Irrota kaakaotikkarit muotista ja viimeistele appelsiininkuoriraasteella, vaahtokarkeilla, karkki- tai marjarouheella.
  4. Kuumenna 2–3 desiä maitoa mukissa ja liuota suklaatikkari kuumaan maitoon.

Vinkki!

Tikkarit voit tehdä silikonimuotin sijaan myös jää­pala­­muotissa tai pienissä muffini- tai karkkivuoissa.

Kommentoi »